Miniops

1.Comparteix la teva història personal de cerca. Has vist el vídeo de Zack Matere en què explica la seva història de cerca. De segur que fent cerques has tingut sorpreses o has arribat a llocs inesperats. Has sentit a parlar del concepte serendipitat (en anglès serendipity) aplicat a la tecnologia? Comenta-ho en el fòrum i explica alguna anècdota personal relacionada amb alguna cerca que hagis fet.
Serendipitat: És un descobriment casual o imprevist.
A mi, algun cop m'ha passat, de manera negativa buscant per la xarxa. Hi han avegades que m'han aparegut missatges o anuncis desagradables.

2.Proposem un joc planteja’t qualsevol pregunta directa sense tenir en compte les recomanacions anteriors i després vés ajustant l’expressió seguint els criteris per escollir adequadament les paraules.
Que faig si no se’m connecta la xarxa a l'ordinador?
Que faig si no se’m connecta la xarxa a l'ordinador?
Que faig si no se’m connecta la xarxa a l'ordinador?
Ordinador error de xarxa.

3.Però, què passa en el moment que fem clic al botó de cerca? Què hi ha darrere de les pàgines de cerca? Com funcionen?
En el moment que li dones clic al botó de cerca, et poden aparèixer miler de milions de pàgines de les coses que tu has buscat. O també hii apareix diferents informacions relacionades amb alló que tu has buscat, i també pots cerca imatges i anuncis.  

4.-Després d’haver observat el resultat d’una cerca en diferents cercadors, reflexiona sobre què t’ha suggerit aquesta exploració. Pensa en aquestes qüestions:

  • Havent experimentat amb els diferents cercadors una mateixa cerca, quin prefereixes? Comparteix el teu raonament. Google, ja que aporta molt bona informació molt concreta del tema que busques i es el que va mes ràpid i es el mes eficaç.
  • Les teves cerques proporcionen informació als cercadors. De quina manera creus que el seguiment que exerceixen els cercadors sobre els teus hàbits de navegació (interessos, ideologia política, circumstàncies familiars, preferències d’oci, etc.) pot influir en els resultats que obtens? Què et fa pensar aquest fet? Si degut a que si hi ha molta gent interessada en la política, els cercadors, amb la informació que tenen, la podran compartit amb la gent que cerca i hi haurà més informació.
  • Què t’ha suggerit el vídeo del cercador DuckDuckgo pel que fa a la confidencialitat i al seguiment de la persona que fa la cerca? El cercador te una gran confidencialitat degut a que borra les teves dades personals i no deixa rastre de la teva IPV.
5-Les teves cerques proporcionen informació als cercadors. De quina manera creus que el seguiment que exerceixen els cercadors sobre els teus hàbits de navegació (interessos, ideologia política, circumstàncies familiars, preferències d’oci, etc.) pot influir en els resultats que obtens? Què et fa pensar aquest fet?
Jo crec que no influeix molt en la cerca ja que normalment els cercadors com el google utilitzen la informació per a mostrar anuncis a la pagina de cerca i a vegades a pàgines de tercers.

6-Què t’ha suggerit el vídeo del cercador DuckDuckgo pel que fa a la confidencialitat i al seguiment de la persona que fa la cerca?
En el vídeo es mostra la intenció de mostrar el cercador idoni per a la gent que no vol renunciar a la seva privacitat, i s’afirma que en nivells de privacitat és superior.

7-Per practicar un procés de cerca, et proposem un desafiament visual que hauràs de resoldre amb la col·laboració de la resta de participants. Comparteix i explica en el fòrum les tècniques i estratègies que utilitzaràs per resoldre'l. Vés explicant el procés però no en donis la resposta de seguida si la trobes! Dóna pistes i consells de cerca al grup. 
Buscant per google imatges, he trobat que la imatge 1 correspon a un títol d’una novel·la d'en  Stéphane Hessel.
Utilitzant la mateixa tècnica he trobat que la imatge 2 he trobat que correspon a  Jules et Jim (traducció literal en català: "Jules i Jim") és una pel·lícula francesa de 1962 dirigida per François Truffaut. Està basada en la novel·la homònima de l'escriptor francès Henri-Pierre Roché.
La imatge 3 correspon la novel·la  A la recerca del temps perdut, és una sèrie de set novel·les de Marcel Proust, escrites entre 1908 i 1922 i publicades entre 1913 i 1927.

Llavors investigant per la Viquipèdia ens adonem que Stephane Hessel, autor del manifest que encapçala el moviment dels Indignats (fotografia 1), fou fill de Franz Hessel, un dels personatges amb els que la novel·la de Jules and Jim està inspirada (fotografia 2), al mateix temps, l’autor Franz Hessel va traduir, conjuntament amb el filòsof, assagista i crític literari Walter Benjamin una edició de la sèrie de novel·les de A la recerca del temps perdut, de Marcel Proust, del francès a l'alemany (fotografia 3).

8-En el fòrum general, resol els teus dubtes tant sobre els operadors com sobre la cerca d’imatges o altres tècniques amb l’ajut dels companys.
Lo que he fet primer ha sigut  anar a google imatges i he buscat les imatges i a partir d'allà he pogut respondre totes les altres preguntes.

9-Busca algun exemple de pàgina web no fiable per algun dels criteris que hem aplicat i proposa-la en el fòrum perquè els companys l'avaluïn (pots intervenir per ajudar a valorar-la). Alhora, participa en l'avaluació d'una pàgina que hagi proposat un altre company.
De totes tres, la que més confiança m'ha donat, ha sigut La nodriza de las hadas, ja que la informació és molt clara, i aixi et centres i t'agrada mes lo que estas llegin.

10-Estàs interessat en la teoria psicològica de Jung perquè n’has sentit a parlar en un reportatge televisiu. Busques informació científica sobre aquest psiquiatre i estàs valorant la possibilitat de seguir algun curs. Avalua aquestes tres pàgines web segons els criteris de fiabilitat anteriors i planteja en el fòrum els teus arguments per decidir quina et sembla més fiable.
Seguint els criteris, he analitzat les tres webs, la primera pagina web “odissea del alma”, que en un inici no em semblava fiable pel seu disseny obsolet, s’actualitza amb una freqüència suficient, el seu funcionament es correcte, els seus enllaços són apropiats i no cita altres webs.
La segona, “Institut C.G.Jung”  actualitza amb una freqüència similar a la primera, el funcionament es correcte, els enllaços apropiats, i tampoc cita a ningú.
La tercera “ nodriza de las hadas y el rei carmesí “ no actualitza des de 2009, mes o menys funciona correctament, molts dels enllaços estan obsolets i tampoc cita a ningú.
En general, les pagines 1 i 2 em semblen les més fiables i la 3 no em dona gens de confiança.

Comentaris